Dispozitivul BICOM Body Check este un sistem de analiza care scaneaza, analizeaza si descrie starea energetica a pacientului intr-un timp relativ scurt; este un dispozitiv de diagnosticare si un mijloc util de localizare a disfunctiei, precum si un ghid pentru tratament si posibile investigatii suplimentare in orice situatie clinica.

Procedura de diagnosticare cu Bicom Body Check este nedureroasa si foarte rapida si consta in aplicarea unor casti pe urechile pacientului. Rezultatele se afiseaza pe ecranul computerului la care este conectat aparatul.

La sfarsitul testarii pacientii au o multitudine de informatii referitoare la evaluarea starii functionale ale organelor, tesuturilor si celulelor.

In cazul unei nefunctionalitati a unui oragan (sau mai multe) aparatul ne indica factorii patogeni. Prin urmare, vom stii cu precizie ce paraziti, viermi, bacterii, ciuperci, virusi reprezinta cauza afectiunilor care urmeaza a fi tratate.

De asemenea, tot cu acest aparat se pot stabili alergiile si intoleratele atat cele alimentare, cat si cele nealimentare (din mediu).

Tot cu acest aparat  putem afla alti factori care afecteaza corpul precum metale grele, chimicale, geopatia (incluzand radiatii WiFi), tesutul afectat.

In functie de starea de sanatate cu ajutorul acestui aparat se fac si recomandari homeopatice, fitoterapeutice, pietre pretioase sau semipretioase si procentul in care cele susmentionate sunt eficiente sau nu in tratamentul afectiunilor rezultate.