Terapia florala Bach este o metoda de tratament fondata si dezvoltata de catre medicul si bacteriologul britanic Edward Bach. Dr. Bach a pornit de la ideea (cu care si medicii moderni sunt de acord) ca starea mentala joaca un rol vital in starea sanatatii si a capacitatii de refacere a organismului dupa boala.

Folosind esentele florale se restabileste echilibrul dintre minte si corp, lucrand pe plan emotional. Ele stimuleaza capacitatea organismului de a se vindeca si de a lupta impotriva bolii si a stresului. In momentele de stres si oboseala, acest tip de terapie e recomandata si pacientilor care nu sunt bolnavi (inainte de aparitia simptomelor fizice).

Fiecarui pacient ii sunt testate in vederea administrarii esentele plantelor in functie de situatie deoarece fiecare dintre acestea afecteaza in mod specific starea emotionala a persoanei.

Terapia florala Bach poate fi folosinta in combinatie cu orice alt tip de terapie conventionala sau complementara, fara a avea o interferenta negativa.