O alergie este raspunsul sistemului imunitar al organismului la anumite substante care in mod normal sunt inofensive, asa cum sunt diferite polenuri, alimente, animale, acarieni, praful de casa, pesticide sau alte substante chimice. In timp ce la majoritatea oamenilor aceste substanțe (alergeni) nu prezintă nici o problema, la persoanele alergice sistemul lor imunitar le identifica drept o „amenintare” si produc un raspuns inadecvat.

La persoanele alergice, anticorpii ataca alergenul, eliberandu-se histamina sau alte sustante chimice care provoaca simptomele unei reactii alergice.

Simptomele, care se manifesta de la cateva minute la cateva zile, sunt diferite si include: mancarimi ale pielii, umflarea tesutului, respiratie suieratoare,  inrosiri sau mancarimi ale ochilor, varsaturi, balonari,  etc.

Bolile alergice includ:

  • Rinita alergica, sinuzita alergica, stranutul
  • Astmul, febra fanului, tuse
  • Urticaria, dermatita, neurodermatira, psoriazis
  • Lacrimarea, inrosirea, mancarimea ochilor
  • Dureri abdominale, diaree, balonare.

Prima sedinta consta in testarea cu aparatul de biorezonanta Bicom si stabilirea alergenilor alimentari, aditivilor alimentari si alergenilor nealimentari (mucegaiuri, pesticide, substante cancerigene, alergiile la insecte si animale, alte produse chimice, substante din mediu- polen, praf).

De asemenea, daca pacientul doreste testarea unei anumite substante, material, medicament, aliment etc. la care el presupune ca ar produce alergie, atunci acesta se prezinta cu cateva picaturi sau o bucata foarte mica din presupusul alergen si se testeaza efectiv pe acel produs.

Tratamentul se efectueaza tot cu aparatul de biorezonanta Bicom si consta in aproximativ 15 sedinte in care se trateaza alergeni constatati la prima sedinta de testare; in plus de acestea, se folosesc si programele stocate in dispozitiv pentru tratamentul ciupercii Candida, terapii pentru detoxifiere si imbunatatirea metabolismului.