Gastrita, de cele mai multe ori, este cauzata de prezenta bacteriei Helicobacter Pylori care prin inflamarea mucoasei stomacale produce disconfort sau durere, greata si voma. In clinica noastra, tratamentul gastritei presupune inlaturarea cauzei (tratamentul bacteriei) in paralel cu aplicarea unor programe stocate in aparatul de biorezonanta Bicom Optima pentru acesta afectiune.

Ulcerul gastric reprezinta acele zone erodate, inflamate din mucoasa stomacala sau din prima parte a intestinului subtire (duoden), care provoaca durere. Majoritatea ulcerelor peptice sunt asociate tot cu bacteria Helicobacter pylori. Tratamentul acestora este asemanator cu cel al gastritei (cauza fiind aceeasi).

Toxiinfectia alimentara poate produce diaree, voma si dureri abdominale. Cele mai grave toxiinfectii alimentare se datoreaza consumului de alimente sau a apei infectate cu bacteriile Salmonella sau Escherichia coli. Pentru tratamentul acestora se vor testa aceste enterobacterii si in cazul rezultatului pozitiv se vor trata cu ajutorul aparatului de biorezonanta Bicom Optima.

Sindromul colonului iritabil are ca simptome diareea, constipatia, durerea abdominala si, in special, balonarea si un volum mare de gaze intestinale. Ca factori declansatori, putem aminti sensibilitatile la anumite substante, cele mai frecvente fiind: indulcitorii artificiali, lapte, grau, cofeina, alcool sau alimentele bogate in grasimi. Cu aparatul de biorezonanta Bicom Optima se testeaza aceste substante, iar ceea ce se gaseste pozitiv se trateaza in mai multe sedinte.

Colita ulcerativa poate afecta rectul, colonul sau numai o parte a acestuia.

Boala lui Crohn este alaturi de colita ulcerativa o afectiune ce implica inflamarea grava a intestinelor, a caror simptome comune include: diareee, febra, lipsa apetitului, durere abdominala, hemoragii intestinale si pierderi in greutate.Tratamentul (atat in cazul Bolii lui Crohn, cat si al colitei ulcerative) consta in tratamentul agentilor patogeni de la nivelul tractului digestiv inferior (testat cu aparatul Bicom Body Check), dar si a alergenilor testati pozitiv cu aparatul de biorezonanta Bicom Optima.

Hemoroizii sunt vene varicoase (inflamate si dilatate) care ies in afara mucoasei rectale sau anale, provocand dureri si uneori chiar sangerari anale sau rectale. Tratamentul consta in tratamentul constipatiei (in cazul in care acesta reprezinta una din cauze) si in paralel prin aplicarea unor programe stocate in aparatul de biorezonanta Bicom Optima pentru tratamentul acestei afectiuni.